Logo bon appetito wit 01

De lekkerste minisnacks voor op het terras

Wanneer je een horecagelegenheid zoals een café of een lunchroom uitbaat, dan is het een grote verantwoordelijkheid om voor een perfect uitgebalanceerde menukaart te zorgen. Idealiter heb je uiteindelijk een menu waar je doelgroep(en) door worden aangesproken. Verder is het belangrijk dat je je gasten op verschillende momenten van de dag iets passends kunt aanbieden. ’s Ochtends consumeert men namelijk nu eenmaal andere producten dan in de avond.

Wie op zoek is naar ideale etenswaren voor in de avond zou er goed aan doen om de menukaart te verrijken met minisnacks. Minisnacks worden immers door vele mensen die ’s avonds naar het café gaan of op het terras komen zitten zeer gewaardeerd. Wens je hier werk van te maken, en wil je graag weten wat eigenlijk de lekkerste minisnacks voor op het terras zijn? Lees dan zeker even verder, want hieronder worden diverse geschikte en heerlijke minisnacks uitgelicht.

Minifrikandellen

Bij een avondje borrelen op een terras komen vaak enkele of meerdere alcoholische drankjes kijken. En zoals je misschien zelf ook weet: door alcohol krijgt men trek in vet, hartig en zout eten. Geen wonder dus, dat in het uitgaansleven vooral fastfood te verkrijgen is. Als je zelf minisnacks aan je assortiment wilt toevoegen, dan zullen minifrikandellen het daarom zeker goed doen.

Gehaktballetjes

Misschien nog wel lekkerder dan minifrikandellen zijn minigehaktballen. En nee, deze hoef je echt niet per se zelf vanaf het begin te bereiken. Tegenwoordig zijn er namelijk geprepareerde gehaktballetjes van uitstekende kwaliteit verkrijgbaar. Deze hoef je dan dus alleen nog maar te verhitten.

Kipsnacks

Als je diversiteit wilt aanbrengen in je assortiment aan minisnacks, dan is het verstandig ook aan snacks met kip te denken. Veel mensen prefereren kip immers boven andere soorten vlees. Maar los daarvan: als het om kipsnacks gaat heb je ook gewoon erg veel te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kipnuggets, kipsticks en kipkluifjes.

Miniloempia’s

Loempia’s zijn al tientallen jaren volledig ingeburgerd in Nederland. Onder alle lagen van de bevolking zijn ze geliefd. Interessant is bovendien dat loempia’s in verschillende grootten bestaan. Miniloempia’s zouden zodoende uitstekend als minisnack voor op het terras kunnen fungeren. Hierbij kun je kiezen voor loempia’s met verschillende vullingen van groenten en/of vlees. Vegetarische loempia’s behoren dus ook tot de mogelijkheden.

Vegetarische minisnacks

Over vegetarisch gesproken: steeds meer mensen krijgen behoefte om minder vlees te eten. Ook de percentages aan vegetariërs en veganisten lijken inmiddels langzaam toe te nemen. We bevelen dan ook aan om je gasten ook de mogelijkheid te bieden vegetarische minisnacks te bestellen. Je zou (buiten vegetarische loempia’s) dan kunnen kiezen uit onder meer bami- en nasihapjes, uienringen, snacks met een groentevulling en vegetarische bitterballen.

Bitterballen

Tenslotte kunnen op een uitgebalanceerde menukaart bitterballen natuurlijk niet ontbreken. Bitterballen zijn namelijk misschien wel de meest geliefde minisnacks onder Nederlanders en haal je gemakkelijk bij de groothandel horecafood. Wie aan een bitterbal denkt, denkt normaliter ten eerste aan een snack met rundvlees ragout met een harde korst daaromheen. De vulling kan evenwel ook vegetarisch zijn, zoals bij een kaasbitterbal het geval is.

Recente blog artikelen
De geschiedenis van Dim Sum feature image 01

De geschiedenis van Dim Sum

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van Dim Sum? Dit is een eeuwenoud gerecht namelijk. Het is door de jaren heen steeds aangepast en heeft nu veel meer variaties. Lees meer.

Lees meer »
Bonappetito element 01

Contacteer Bon Appetito

Wil je een blog artikel op Bon Appetito plaatsen? Bon Appetito is onderdeel van Seo², een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Bon Appetito? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.