De lekkerste Thaise gerechten
Thailand is wereldberoemd voor de overheerlijke keuken en met een goede reden ook. De keuken onderscheidt zich door de versheid, exotische geuren en extravagante kruiden. De meesten kennen vooral Pad Thai, maar er zijn nog veel meer andere gerechten die je zeker moet proberen. Denk bijvoorbeeld aan Thaise curry’s. We laten je kennismaken met de lekkerste Thaise gerechten.
Guay Teow (noedelsoep)
Guay teow is misschien wel een van de populairste Thaise gerechten en is bijna overal te vinden. Guay teow is eigenlijk een generiek woord voor alle noedelsoepen, dus het kan gemaakt worden met verschillende soorten vlees en noedels. Dit gerecht kan het beste worden gemarineerd met kruiden, zoals gedroogde chilipepers, limoensap en vissaus. Het kan op elk moment van de dag worden gegeten, maar is vooral geschikt als avondsnack.
Tom Yum Goong (pittige garnalensoep)
Deze iconische kom met een vrij pittige kick is gemaakt met typische Thaise ingrediënten, zoals citroengras, chili, laos, kaffier limoenblaadjes, sjalotten, vers limoensap en vissaus. Verse garnalen en champignons worden toegevoegd. Ook kun je kokosroom toevoegen als je de romige versie wilt.
Tom Kha Gai (kip in kokossoep)
Dit gerecht is verwant aan tom yum en is ideaal voor mensen die niet pittig kunnen eten. Naast de kruiden die erin zitten, is dit gerecht ook uniek omdat het meestal werd gegeven met romige kokosmelk. Hierdoor ontstaat er een rijke zoete soep. Zoals bijna elk Thais gerecht, is dit ook vegetarisch te maken door enkele ingrediënten te verwisselen voor bjivoorbeeld tofu.
Pad Krapow (kip met basilicum)
Pad krapow wordt meestal gemaakt met varkensgehakt of kip (vegetarisch: tofu) dat wordt geroerbakt met Thaise basilicum en pepers. Het is zeker geen gerecht voor kieskeurige eters, want de Thaise basilicum heeft een scherpe en peperige smaak. Als je dit gerecht op staat bestelt kun je altijd aan de verkoper vragen om dit minder pittig te maken. Pad krapow wordt geserveerd naast witte rijst en gegarneerd met een gebakken ei.
Panang (Thaise curry)
Panang curry is milder dan de andere curry gerechten in Thailand. Het is vooral een populair gerecht onder de toeristen die niet goed om kunnen gaan met pittig eten. Panang curry wordt over het algemeen geserveerd met garnalen, maar vegetarische opties zijn ook populair.
Gaeng Keow Wan (groene curry)
Afkomstig uit centraal Thailand, is groene curry de meest pittige variant met een perfecte balans. Het is gemaakt van enkele van de meest beste ingrediënten, waaronder verse groene pepers, gember, aubergine en natuurlijk kokosmelk. Om de pittigheid te verminderen wordt het vaak met rijst gegeten.
Probeer deze heerlijke Thaise gerechten
Weet je al welk Thaise gerechten je gaat proberen? Ga naar je dichtstbijzijnde Thaise restaurant en bestel het van het menu. Ook kun je proberen om het zelf te maken met recepten die online te vinden zijn.