Logo bon appetito wit 01

De populairste dim sum specialiteiten

Dim sum is in China al eeuwenlang een geliefd onderdeel van de eetcultuur. De laatste jaren lijkt ook in andere landen – waaronder Nederland – de kracht van dim sum door te dringen tot steeds meer mensen. De behoefte aan fraaie belevenissen wordt namelijk steeds groter, ook bij een restaurantbezoek. Shared dining is hierdoor bij veel mensen geliefd, want dit houdt in dat je samen van diverse gerechtjes proeft en zo een mooie ervaring creëert.

Natuurlijk blijft wat je precies eet ook een essentieel onderdeel van uit eten gaan. Ga je binnenkort naar een dim sum restaurant en heb je nog geen idee welke van de vele gerechten van de menukaart je moet bestellen? Lees dan hieronder welke gerechten onder meer tot de populairste dim sum specialiteiten behoren.

Dumplings

Sommige mensen denken bij dim sum gelijk aan dumplings. En ook al biedt een goed dim sum restaurant veel meer dan dumplings alleen; dan nog is deze associatie niet onterecht. Wanneer je een dergelijk restaurant bezoekt, dan moet je eigenlijk wel echt minimaal één dumpling gerecht proeven.

Bij een dumpling draait het in feite om deeg dat rond een vulling is aangebracht. In de vulling zijn vlees en vis meestal prominent aanwezig. Volgens velen is de ha kau dumpling dé ultieme dim sum specialiteit. Hierbij bestaat de vulling uit garnalenvlees. Een andere dumpling die het goed doet is de siu mai. Daar zit varkensvlees in. Uiteraard zijn er ook vegetarische dumplings verkrijgbaar. Deze deeghapjes worden vaak verhit door ze te bakken of frituren, al is het ook mogelijk ze te stomen of te koken.

Gevulde groenten

Dim sum is in principe een gezonde aangelegenheid. Dat kan niet los gezien worden van het feit dat er diverse groentegerechten te verkrijgen zijn. Vooral gevulde groenten als paprika’s en champignons zijn erg smakelijk. De vulling bestaat vervolgens uit bijvoorbeeld andere groenten, rijst, vis en/of vlees.

Loempia’s

De kans is groot dat je op een uitgebreide dim sum menukaart ook loempia’s tegenkomt. Ook hierbij heeft de vulling een grote invloed op de uiteindelijke smaak. Meestal bestaat deze vulling vooral uit groenten, al kunnen vlees, saus en rijst er ook deel van uitmaken. Hoe dan ook behoren deze gefrituurde mini-loempia’s dankzij hun toegankelijke smaak tot de populairste dim sum specialiteiten.

Gestoomde broodjes

Op de menukaart van een serieus te nemen dim sum restaurant kunnen meerdere gestoomde broodjes zeker niet ontbreken. Aan te raden is er hier zeker één van te proeven. Deze broodjes hebben een erg zachte textuur en zijn ook voorzien van een vulling. Zo zijn er broodjes te verkrijgen met bijvoorbeeld groenten, kipfilet, varkensvlees en/of ei.

Zoetigheden en desserts

Bij veel mensen staat de Chinese keuken misschien niet echt bekend om hun desserts, maar als je in een dim sum restaurant gaat eten, dan is het toch raadzaam er iets van te proeven. Op de menukaart van een dergelijk restaurant staan vaak wel meer dan tien smakelijke desserts waaruit je kunt kiezen. Het is vooral aan te bevelen eens een taartje met een vulling van fruit, een gestoomde cake of een zoet broodje uit te proberen als dessert.

Recente blog artikelen
Feestelijke dim sum

Feestelijke dim sum

Dim sum is een heerlijk gerecht uit China. Er zijn verschillende soorten dim sum voor feestelijke gelegenheden. Lees hier meer over feestelijke dim sum en wanneer je die eet.

Lees meer »
Saus bitterballen

Saus recepten voor bitterballen

Wil je lekkere bitterballen maken? Dan kan de saus natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel lees je meer over verschillende sauzen die je zelf kunt maken om je bitterballen lekkerder te maken.

Lees meer »
Bonappetito element 01

Contacteer Bon Appetito

Wil je een blog artikel op Bon Appetito plaatsen? Bon Appetito is onderdeel van Seo², een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Bon Appetito? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.