Logo bon appetito wit 01

Truffelmayonaise

Mayonaise is natuurlijk de perfecte smaakmaker voor bijna ieder gerecht. Denk bijvoorbeeld aan mayonaise bij je patat, op een lekkere sandwich of als marinade voor verschillende vleesgerechten. Het is een saus die bijna ondenkbaar is in de moderne keuken. 

Toch is mayonaise een heel brede term, want er zijn veel verschillende soorten mayonaise op de markt die door diverse fabrikanten worden geproduceerd. Een echte uitblinker onder de verschillende soorten mayonaise is de truffelmayonaise van Jean Bâton. Met truffelmayonaise geef je net iets meer pit aan je gerechten!

Je vraagt je nu misschien wel af waarom truffelmayonaise zo speciaal is. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over truffelmayonaise. 

Wat is truffelmayonaise?

Het zal je misschien niet verbazen, maar truffelmayonaise is mayonaise waar truffels aan zijn toegevoegd. Dit geeft dan ook een unieke smaak aan deze mayonaise. Het basisrecept van truffelmayonaise is bijna identiek aan dat van normale mayonaise. Olie, ei en olijfolie blijven de belangrijkste ingrediënten, maar nu wordt er dus ook truffel toegevoegd. 

De smaak van truffelmayonaise is vrij uniek, het lijkt namelijk niet op de traditionele mayonaise. Het heeft een licht pittige smaak die tegelijkertijd ook zoet is. Daarmee smaakt het een klein beetje naar mosterd als je toch enigszins een indicatie wilt hebben van de smaak. 

Truffelmayonaise past bij veel gerechten. Zo is het een echte smaakmaker op een goede sandwich met vlees en groenten. Daarnaast geeft het ook extra smaak aan bijvoorbeeld vlees van de barbecue. Kortom, met truffelmayonaise heb je altijd een goede smaakmaker in huis.

Wat voor soorten truffelmayonaise zijn er?

Over het algemeen zijn er twee soorten truffelmayonaise. Er kan namelijk gebruikt worden gemaakt van zowel witte als zwarte truffel, ook wel white truffle en black truffle genoemd. Hieronder lees je wat het verschil tussen beide is.

White truffle

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de white truffle mayonaise gemaakt van witte truffels. Deze truffel is heel erg zeldzaam, want hij groeit alleen op vochtige en donkere plekken in Italië. Hierdoor is deze truffel vrij duur, maar voor de productie van truffelmayonaise is maar een kleine hoeveelheid nodig. Hierdoor zal de prijs van truffelmayonaise ongeveer vergelijkbaar zijn met die van traditionele mayonaise.

Black truffle

Black truffle mayonaise is iets minder zeldzaam dan white truffle. Deze truffelsoort wordt voornamelijk in Frankrijk gevonden, maar tegenwoordig wordt de zwarte truffel ook in de Verenigde Staten en Australië geproduceerd. Hierdoor wordt het aanbod steeds groter. De smaak van zwarte truffel heeft iets weg van een nootachtige smaak.

Gezonde truffelmayonaise

Tegenwoordig letten we veel op ons consumptiegedrag en willen we bijdragen aan een duurzamere aarde. Daarom is er tegenwoordig ook vegan mayonaise te verkrijgen. Deze mayonaise wordt volledig van plantaardige ingrediënten gemaakt, zo wordt er dus geen ei gebruikt. Verder is er ook mayonaise zonder toegevoegde suikers, waardoor je ook kunt genieten van heerlijke mayonaise als je een gezonde levensstijl wilt implementeren.

Recente blog artikelen
Feestelijke dim sum

Feestelijke dim sum

Dim sum is een heerlijk gerecht uit China. Er zijn verschillende soorten dim sum voor feestelijke gelegenheden. Lees hier meer over feestelijke dim sum en wanneer je die eet.

Lees meer »
Saus bitterballen

Saus recepten voor bitterballen

Wil je lekkere bitterballen maken? Dan kan de saus natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel lees je meer over verschillende sauzen die je zelf kunt maken om je bitterballen lekkerder te maken.

Lees meer »
Bonappetito element 01

Contacteer Bon Appetito

Wil je een blog artikel op Bon Appetito plaatsen? Bon Appetito is onderdeel van Seo², een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Bon Appetito? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.